Obavijest o zaštiti privatnosti za aplikaciju SmartThings

Datum stupanja na snagu: 14 ožujak 2024.

Samsung Electronics Co., Ltd. (“Samsung”) zna koliko je privatnost važna našim klijentima. Samsung je voditelj obrade podataka za aplikaciju SmartThings. Sastavili smo ovu Obavijest o privatnosti kako bismo bili sigurni da razumijete na koji način prikupljamo i upotrebljavamo vaše osobne podatke.

Naša Pravila privatnosti dostupna na https://account.samsung.com/membership/terms/privacypolicy primjenjuju se i na vaše korištenje usluge SmartThings. Naša Pravila privatnosti sadržavaju dodatne informacije o načinu na koji upotrebljavamo vaše podatke. Uključuju i informacije o vašim pravima te kako nam se možete obratiti. Pročitajte naša Pravila privatnosti zajedno uz ovu Obavijest o privatnosti. Međutim, ova Obavijest o privatnosti uvijek će prevladati Pravila privatnosti kada je u pitanju način na koji koristimo vaše podatke za SmartThings.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Putem aplikacije SmartThings, Samsung prikuplja i održava podatke o vama na različite načine.

Podatke koje izravno pružate

Podaci o vašem korištenju usluge SmartThings

Osim podataka koje nam vi pružate, prikupljamo i podatke o vašem korištenju naše aplikacije SmartThings putem softvera na vašim uređajima i na druge načine. Prikupljamo:

Također ćemo prikupljati podatke o vašem Smart TV-u i drugim uređajima koje dodate i povežete s aplikacijom SmartThings i SmartThings Hub te podatke o vašoj uporabi tih uređaja na načine koje ćemo vam opisati u trenutku prikupljanja ili na neki drugi način uz vašu zasebnu privolu.

Ne prikupljamo osjetljive osobne podatke od vas svjesno i namjerno. Međutim, napominjemo da ne možemo jamčiti da se osjetljivi podaci neće s nama dijeliti nenamjerno tijekom uporabe aplikacije SmartThings i drugih uređaja Home IoT, kao što su sadržaj vašeg audio ili videozapisa kada povežete uređaje za snimanje audio ili videozapisa na aplikaciji SmartThings. Ako aplikaciji SmartThings pošaljete osjetljive podatke i takvi podaci će se prikupiti i obraditi u svrhe navedene u nastavku, ali nećemo upotrebljavati te podatke za marketing, kako bismo vam pružili prilagođene preporuke ili poboljšali svoje usluge.

Možemo prikupljati i druge podatke o vama, vašim uređajima i aplikacijama te vašoj uporabi aplikacije SmartThings na načine koje ćemo navesti u trenutku prikupljanja tih podataka ili na neki drugi način uz vašu privolu.

KAKO UPOTREBLJAVAMO VAŠE PODATKE?

Prikupljene podatke koristimo u sljedeće svrhe:

Tvrtka Samsung obrađuje osobne podatke u prethodno opisane svrhe. Pravni temelj tvrtke Samsung za obradu osobnih podataka je definiran u nastavku:

Ispunjenje našeg obećanja prema vama

(izvršenje ugovora)

Čl. 6. st. 1. toč. b) OUZP-a

 • Identifikacija i potvrda vašeg identiteta
 • Pružanje aplikacije SmartThings te usluga i značajki koje tražite u aplikaciji SmartThings, kao što su omogućavanje da upravljate uređajima Home IoT u aplikaciji SmartThings
 • Kako bismo vam pružili prilagođeni sadržaj, kao što je pružanje preporuka
 • Kako bismo vam omogućili da ostvarite interakciju s drugim sadržajem Samsung-a i trećih strana

Promoviranje naših poslovnih interesa

(legitimni interes)

Čl. 6. st. 1. toč. f) OUZP-a

 • Kako bismo upravljali, procjenjivali i poboljšavali aplikaciju SmartThings i naše poslovanje
 • Kako bismo odgovorili na vaše zahtjeve, upute i upite
 • Pružanje usluge tehničke podrške i održavanja za pogreške
 • Održavanje adekvatnih mjera sigurnosti
 • Omogućavam vam jednostavniji pregled vaših osobnih podataka vezanih uz vaš Samsung account
 • Zaštita od odgovornosti, uključujući pridržavanje standarda industrije i provedbu naših politika

Pridržavanje zakona, regulatornih obveza i pravnih postupaka

Čl. 6. st. 1. toč. c) OUZP-a

 • Pridržavanje važećih statuta te zakonskih i administrativnih ili sudskih naloga

Uz vašu privolu

Čl. 6. st. 1. toč. a) OUZP-a

 • Pružanje marketinške obavijesti (primjerice, putem push obavijesti, e-poštom i tekstualnim porukama)
 • Pružanje aplikacije SmartThings, primjerice kada odlučite dijeliti videozapise, zvučne isječke i isječke slike
 • Obrada vaših podataka o lokaciji radi pružanja značajki i usluga temeljenih na lokaciji
 • Pružanje prilagođenog sadržaja, kao što je Usluga prilagodbe
 • Omogućavanje da povežete svoj Samsung account sa sadržajem trećih strana

Koristimo i kombiniramo informacije koje prikupljamo o vama iz naših SmartThings s informacijama iz drugih usluga ili značajki koje koristite, vašeg uređaja te drugih izvora, kao i informacije o tome kad koristite svoj račun Samsung Account radi prijave u druge Samsung apps, te informacije o vašim mrežnim aktivnostima na web-stranicama i povezanim uređajima tijekom vremena i na web-stranicama, uređajima, aplikacijama trećih strana te drugih mrežnih značajki i usluga u gore spomenute svrhe.

S KIME DIJELIMO VAŠE INFORMACIJE?

Otkrit ćemo vaše informacije interno unutar naših jedinica i sljedećim entitetima, ali samo u prethodno opisane svrhe.

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE I KAMO IH ŠALJEMO?

Koliko se dugo čuvaju vaši podaci ovisi o pravnoj osnovi za obradu vaših podataka. Primjerice, podaci koje obrađujemo radi provedbe našeg ugovora s vama zahtijevaju od nas da čuvamo podatke tijekom vaše uporabe usluge SmartThings. Sve dok ste aktivni korisnik usluge SmartThings čuvat ćemo i obrađivati podatke. Podaci kao što su informacije o računu i informacije o uređaju i identifikatori spadaju u ovu kategoriju.

Podaci koje obrađujemo radi promoviranja naših poslovnih interesa, kao što su vaša uporaba aplikacije SmartThings, čuvaju se samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe za koje su prikupljeni. Primjerice, ovi podaci mogu se prikupljati radi vršenja analitike kako bismo razvili poboljšanja u aplikaciji SmartThings ili možemo obrađivati podatke kako bismo čuvali zapis o upitima koje napravite preko ili o aplikaciji SmartThings radi poboljšanja vašeg iskustva s korisničkom uslugom.

Osim toga, vaše podatke možemo obrađivati i na temelju vaše privole. Ako povučete svoju privolu, prestat ćemo obrađivati vaše podatke koja obrada se temelji na vašoj privoli, ali to neće utjecati na obradu podataka prikupljenih prije vašeg povlačenja dok se svrhe u koje su takvi podaci prikupljeni ne ostvare.

Molimo zapamtite, da iako nam je cilj da čuvamo vaše podatke tijekom gore opisanog razdoblja, vaši podaci mogu se obrađivati tijekom duljeg vremenskog razdoblja, sukladno važećem zakonu. Primjerice, ako specifičan zakon naređuje da zadržimo određene podatke, pridržavat ćemo se te zadržati te podatke do isteka razdoblja čuvanja.

Sve dok čuvamo vaše podatke, vaši podaci uvijek podliježu odgovarajućim mjerama zaštite.

Vaša uporaba aplikacije SmartThings uključivat će prijenos, pohranu i obradu vaših osobnih podataka u drugim zemljama, a te zemlje, bez ograničenja, uključuju zemlje u Europskom gospodarskom području, Republiku Koreju, Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Indiju i Filipine. Svi međunarodni prijenosi podataka podliježu zakonskim zahtjevima kako bi se osiguralo da se vaši osobni podaci obrađuju sigurno i kako očekujete.

KAKO ŠTITIMO VAŠE INFORMACIJE?

Zaštitu podataka shvaćamo veoma ozbiljno. Primijenili smo fizičke i tehničke zaštitne mjere kako bismo čuvali na sigurnome informacije koje prikupljamo. Međutim, imajte na umu da, iako poduzimamo razumne korake kako bismo zaštitili vaše informacije, nijedna web-stranica, internetski prijenos, računalni sustav ili bežična veza nisu potpuno sigurni.

KOJA SU VAŠA PRAVA?

Vaši osobni podaci pripadaju vama. Možete od nas zatražiti da dostavimo podatke o onome što smo prikupili i možete od nas zatražiti da ih izbrišemo ili ispravimo netočnosti. Također možete zatražiti da limitiramo ili ograničimo obradu, dijeljenje ili prijenos vaših osobnih podataka, kao i da vam dostavimo vaše osobne podatke koje smo prikupili tako da ih možete uporabljivati u vlastite svrhe. Međutim, ako zatražite brisanje vaših osobnih podataka, također možete izgubiti pristup usluzi SmartThings. Nećemo izbrisati podatke koje smo prema zakonu obavezni zadržati.

Kako biste postavili zahtjev u vezi s vašim pravima ili postavili upit, obratite nam se koristeći metode opisane u odjeljku KONTAKTIRAJTE NAS.

KONTAKTIRAJTE NAS

Možete nam se obratiti kako biste promijenili svoje preferencije, ostvarili svoja prava, poslali zahtjev ili nam postavili pitanja.

Možete nam se obratiti i na:

Voditelj obrade podataka
Samsung Electronics Co., Ltd.
129, Samsung-ro, Yeongtong-gu,
Suwon-si, Gyeonggi-do 16677, Republic of Korea

Samsung Electronics ima urede diljem Europe te vam stoga možemo jamčiti da će vaš zahtjev ili upit obrađivati tim za zaštitu podataka u vašoj regiji.

Ako imate bilo kakvih upita, najlakše je da nam se obratite putem naše stranice za podršku privatnosti na https://www.samsung.com/request-desk.

Možete nam se obratiti i na:
Europski službenik za zaštitu podataka
Samsung Electronics (UK) Limited
Samsung House, 2000 Hillswood Drive, Chertsey, Surrey KT16 0RS, UK

Ako vjerujete da naša obrada vaših osobnih podataka nije u skladu s mjerodavnim pravom, možete podnijeti pritužbu relevantnom nadzornom tijelu. Informacije za kontakt za sva nadzorna tijela EU-a možete pronaći na poveznici https://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.

AKTUALIZIRANJE OVE OBAVIJESTI O PRIVATNOSTI

Ovu Obavijest o privatnosti možemo aktualizirati kako bismo vas obavijestili o promjenama u načinu na koji prikupljamo i obrađujemo vaše podatke u aplikaciji SmartThings ili promjenama u pogledu povezanih zakona. Datum zadnjeg ažuriranja dokumenta naveden je na vrhu ove Obavijesti o privatnosti.

Verzija: 1.10.0

Posljednja verzija